Hur man reser billigt i Sverige på en budget

Hur man reser billigt i Sverige på en budget

by 04/20/2021

Att resa är min favorithobby. Jag älskar att tekniken numera tillåter oss att resa utan några olägenheter – till exempel så länge jag har en internetuppkoppling kan jag fortsätta spela online slots med videoslots bonuskod och inte bli avbruten. Ett av länderna jag rekommenderar att du besöker är Sverige. Vårt avlånga land Sverige har mycket att erbjuda, både för den som aldrig besökt Sverige förut och för den som bott här hela sitt liv. Du kan besöka livfulla städer, flanera i charmiga byar och upptäcka det mysiga lantlivet. För naturmänniskan finns det många miljöer att njuta av, som den härliga havskusten, majestätiska berg och magiska skogssjöar.

Att resa i Sverige är dyrt om man jämför med många andra länder i Europa. Man upptäcker snart att det lätt kan dra iväg med utgifterna när man ska resa runt under en längre tid. Här kommer några förslag på hur du kan göra det bästa av din resa och resa så billigt som möjligt.

Planera din resa i förväg

Hur mycket har du råd att spendera på boende, mat och aktiviteter, och hur mycket kostar det du har planerat att göra? Att boka boende och aktiviteter i god tid kommer troligtvis att sänka priset. Hur många är ni som åker? Att resa flera personer tillsammans kan faktiskt bli billigare i genomsnittspriset. När ska ni åka? Kolla upp när det är hög- och lågsäsong. Troligtvis kommer det att vara billigare att resa när det inte är lika högt tryck på marknaden. Håll dig till din budget.

Boende

En av de största utgifterna är alltid boende. Lägg ner tid på att söka upp ett billigare boende. Du kan ofta hitta ett bed & breakfast för halva priset mot vad ett hotellrum skulle ha kostat. Ett av de billigaste sätten att bo på är att tälta eller hyra en stuga på en camping, eller att utnyttja allemansrätten och fricampa i skogen. Jämför olika campingar och boenden i området runt omkring där du ska hålla till, och var ute i god tid för att få det billigaste alternativet.

Transport

Ensam eller i grupp så är transport en stor kostnad. För den som planerar att resa i grupp så kan det vara billigare att hyra en bil då ni kan dela på bränslekostnaderna. För den som ska resa långt under flera dagar kan det vara värt att kolla om SJ säljer ut tågluffarkort. Att resa med buss är också ett bra och billigt alternativ. Om du äger en cykel så är det förstås det absolut billigaste sättet.

Mat

För den som inte kan ta med sig och laga egen mat, så finns det ofta små smultronställen i alla städer och byar där du kan hitta dagens meny för ett rimligt pris. Undvik lyxrestaurangerna och våga testa de små lokala restaurangerna istället.

Shopping och aktiviteter

Bestäm i förväg hur mycket du vill lägga på shopping, och håll dig till det. Finns det något museum som har gratis inträde? Vissa städer ger gratis turer. Vilka aktiviteter kan du klara dig utan? Kan du istället välja att besöka något billigare ställe?