7 saker att packa med till campingsemestern

7 saker att packa med till campingsemestern

by 02/25/2022

Det finns så många otroligt härliga fördelar med att sova i naturen. Att andas frisk luft i naturen gör verkligen skillnad, och stjärnorna lyser så klart när du ser dem från skogen. Den som inte vill komma alltför långt bort från civilisationen kan alltid packa ned en telefonladdare och en powerbank för att kunna spela online med Smarkets kampanjkod.

För att verkligen kunna njuta ordentligt av din campingsemester så krävs det lite planering. Här kommer en checklista med några saker som du verkligen inte vill glömma.

Köksgrejer

Äta bör man, annars dör man. Det går att leva på burkmat och kallt vatten, men för den som tycker om att dricka sitt morgonkaffe varmt, så kan ett spritkök och tändstickor underlätta. En kniv och en disksvamp är alltid bra att ha med sig. För den som glömmer att dricka vatten och lätt blir uttorkad så är Resorb ett bra hjälpmedel för att komma på banan igen.

Sovsäck och liggunderlag

Att sova på marken går bra, men om du vill sova bekvämare så är det en klar förbättring att bära med sig ett liggunderlag. Det väger inte ens så mycket! Ta inte med en kudde om du inte har gott om plats. Ta istället med ett örngott som du fyller med kläder på kvällen.

Kläder & skor

När vi ändå talar om kläder. Se till att ta med rätt typ av kläder och skor för det du planerar att göra. Om du ska vandra långt se till att gå in skorna innan du åker ut. Annars är det bäst att du packar med skavsårsplåster. Även om det är mitt i sommaren som du åker ut, så ta med åtminstone en varm tröja, och gärna ett extra ombyte. Vädret i Sverige är inte alltid så stabilt, och med en regnponcho så kan du täcka både dig och din ryggsäck.

Myggspray, solkräm och aloe vera

Det finns få saker som är så irriterande som mygg- och knottbett. Det är helt klart värt att packa med en insektsspray. Passa på att ta med solkrämen, och för den som glömt att smörja in sig så är en tub med aloe vera inte så dumt.

Underhållning

Vi mår bra av att njuta av naturen, men det kan lätt bli lite långtråkigt. För den som inte vill bära med sig en gitarr, så är tärningar och kortlek ett bra alternativ. Papper och penna för kreativa infall, eller luffarschack, är heller ingen dum idé. Ett fiskespö kan också vara ett mysigt sätt att fördriva tiden på.

Toalettgrejer

Det är inte alla platser som har offentliga toaletter. Den som ska vandra i fjällen eller bara sova i skogen kan behöva packa med sig en toalettpappersrulle och en spade. Lämna alltid platsen där du varit i bättre skick än när du kom. Glöm inte en tvål att tvätta händerna med! Det sista du vill är att bli sjuk. Det är alltid skönt att ha med sig en liten handduk för att kunna fräscha upp sig då och då. Bara för att man är vildmarksmänniska så behöver man ju inte lukta som en grottmänniska.

Gott humör

Med lite positivitet kan du klara det mesta!