Om oss

Här på Dalslandturism.se vill vi ge våra läsare den information som behövs för att skapa fantastiska minnen ute i den svenska naturen. Vi skriver bland annat om olika resurser som kan vara användbara för den som planerar en semester med friluftsaktiviteter. Vi ger också tips om fina platser som har något att erbjuda oavsett för alla smaker och intressen.

När man hör ordet semester tänker man ofta på flygresor till sandstränder utomlands men det finns mycket natur i Sverige som är väl värt en resa. Dessutom har du chansen att åka på semester och varva ned från vardagslivet utan att det behöver kosta skjortan. En semester med mång aktiviteter ute i den friska luften kan vara hälsosamt och passar perfekt för den som vill ha en livlig och skoj semester snarare än en där du bara ligger på stranden och bakar.

Du kan ha roligt med hela familjen utomhus vilken tid på året som helst, det gäller bara att planera lite för dina aktiviteter. Det är därför vi skriver här; så att du enkelt kan hitta något att göra vår, sommar, höst och vinter. Vi försöker också hitta olika aktiviteter som passar alla olika nivåer av fitness. Det är ju inte alla som vill åka mountainbike i nedförsbacke eller långskidor i timme eller efter timme. Det finns många fina vandringsleder där du helt enkelt kan promenera i egen takt och se hur fin naturen i Sverige kan vara. Vi ger också tips om vackra områden där du helt enkelt kan slappna av. Badplatser, parker och fina skogar att lätta att hitta i Dalsland så läs vidare om du vill hitta ditt nästa sommarparadis.

Vi skriver endast om det som verkligen intresserar oss och saker som vi själva testat. På det viset ser vi till att det du hittar här på hemsidan är innehåll som är praktiskt och användbart. Tipsar vi om utrustning är det alltid utrustning vi själva använt oss av – annars nämner vi det – så att allt vi rekommenderar är av genuina anledningar. Vi är passionerade för allt man kan göra i naturen och hur man kan göra det mesta av fina områden. Det behöver inte vara längre perioder, det kan också vara kortare aktiviteter som man kan ta sig för över helgen eller till och med efter jobbet. Att hålla sig aktiv är ett bra sätt att hålla sig frisk och kry. Dessutom är det roligt!

Det här är alltså sajten för dig som är nyfiken på allt vad Dalsland har att erbjuda. Det är ett stort landskap och det finns mycket här, allt från vackra skogar till fridfulla sjöar och mycket mer. Dalsland ligger beläget nära Västra Götaland och är enkelt att ta sig till med bil eller tåg. Det gör att du kan klämma in en snabb resa till Dalsland när som helst utan att du måste göra samma ansträngning som när du reser utomlands. Besök Dalsland och se vilka under det gör för din hälsa att ladda batterierna i den svenska naturen.