Bästa tipsen för att campa på vintern

Bästa tipsen för att campa på vintern

Bästa tipsen för att campa på vintern

by 05/13/2018

Att campa på vintern är en fantastisk upplevelse, men det finns vissa saker som kan göra den ännu bättre. För att inte helt gå vilse i djungeln av tips som finns på nätet har vi gått igenom alla våra egna checklistor för en bra vintercamping, och samlat våra bästa erfarenheter för att föra vidare till dig. Bli inte avskräckt av alla historier som finns att läsa om saker som gått fel, var istället glad för att du slipper göra om de felen med hjälp av vår guide!

Var noga med att sätta ett realistiskt mål

Alla drömmer kanske om att nå upp till högsta berget, gå den längsta vandringsleden och trotsa de största strömmarna, men faktum är att du kommer ha en mycket bättre resa om du sätter dig ner i förväg och planerar en tur som faktiskt går att genomföra. Det finns ingenting dåligt med att begränsa sig till en mindre tur, det kommer du att vara glad för när du väl är på plats. Att vara överambitiös är inte en bra egenskap här, försök istället satsa på bra mål som går att uppfylla – det kommer kännas så himla mycket bättre.

Ha mobilen med dig för vädrets skull

Självklart måste du kolla upp vädret redan innan du åker iväg på din campingresa, men glöm inte att också ha med dig mobilen, så att du kan få uppdateringar om oväder som är på väg. Det finns flera olika appar du kan använda, som kommer att skicka meddelanden till dig direkt om en storm eller liknande är på väg. Ofta är vintervädret väldigt nyckfullt, och prognoserna kan inte alltid garanteras, så se till att din mobil är med, du har laddat på med data och att du har minst en portabel laddare med dig, för att undvika att bli fast i ett oväder.

Satsa på ordentliga kläder

Ibland kan det kännas onödigt att lägga ut pengar för en specifik resa, men inte när det kommer till vintercamping. Om du inte har rejäla kläder på dig, och då pratar vi allt från underställ till mössa, kommer din semester att bli bra mycket mindre behaglig än den skulle kunna vara. Tänk alltid naturmaterial, kör på ull så mycket det bara går, och täta underställ som ändå andas lite. Tänk på att det kan vara skönt att ha i alla fall en ren tröja varje dag, även om du kanske inte orkar kånka med dig en hel outfit för varje dag.

Ha rätt utrustning för temperaturen

Det är inte alltid din vanliga campingutrustning funkar i kallare väder, ofta behöver du en annan sovsäck eller luftmadrass för att inte frysa så fort du lägger dig. Kolla upp hur kallt det kommer bli, och se huruvida den utrustning du har är tillräcklig, annars får du satsa på ny. Det finns mycket bra grejer på nätet, ofta säljer många sin utrustning efter att de använt den bara ett par gånger, så du kan få ner priset rejält genom att köpa dem second hand.

Kör lite lyx med uppvärmd sovsäck

Det här är vårt lyxigaste tips – få till en varm sovsäck genom att ta med dig en vattentät värmeflaska (finns på flera olika ställen att köpa för billig peng), fyll den med kokande vatten och låt den ligga i sovsäcken medan du äter kvällsmat. Färdigt!