Roliga campingspel och lekar du måste prova

Roliga campingspel och lekar du måste prova

Roliga campingspel och lekar du måste prova

by 05/07/2018

Oavsett om du åker och campar med familjen eller med vänner är det alltid bra att ha lite lekar på hög. Det är inte alltid du kan dra nytta av gratis snurr på online kasino när det kommer till att roa hela gruppen, så du får ta till lite andra, icke-digitala lekar för att ha kul på semestern. Vi har provat många olika lekar, men de här fyra är våra favoriter, både för att de går att göra med människor i alla åldrar, men också för att de inte är dyra att förbereda och genomföra. Vi hoppas att ni tycker om dem lika mycket som vi gör!

Alfabetleken

Det här är en rolig lek särskilt för dig som antingen campar ute i naturen, eller på en campingplats där det kan bli en utmaning att hitta gratissaker. Leken går helt enkelt ut på att varje deltagare – eller varje lag, om ni är många som är med och leker – ska samla ihop saker som börjar med alla bokstäver i alfabetet. Totalt är det alltså 28 saker som ska fixas, och den som först har hittat alla vinner. Bestäm redan innan ni börjar leka om några dialektala eller talspråkiga namn för vissa saker är okej att bokstavera med, så att det inte blir bråk när vinnaren ska utses. Det här är en lek som alla kan vara med på, såväl vuxna som barn.

Sätt ihop ett eget olympiskt spel

Det här kräver lite förarbete, men det är himla kul att plocka fram allas tävlingsinstinkt, och det är ett bra sätt att låta alla i gruppen briljera med sina olika talanger. Bestäm ett antal “sporter” – det kan vara allt från brännboll till att balansera ett ägg på huvudet till att rita det bästa självporträttet – och gör medaljer som kan delas ut efter tävlingen är slut. Ett bra tips är att göra dem ur folie och med ett enkelt band, det är knappast några krav på att dessa ska överleva längre än för dagen. Se till att fira alla vinnare allteftersom, och ha en avslutning kanske med en grillning eller en gemensam middag. Det här kommer definitivt att binda samman gruppen du är med, kanske passar det bra för dig som planerar en resa med kollegor?

Fånga/fånga inte

Det här är en lek som är väldigt enkel men kan bli väldigt, väldigt rolig. Perfekt för dig som inte har så stor plats att leka, eller inte har med dig några hjälpmedel förutom en boll. Leken går ut på att alla som är med står i en ring, med en person i mitten av den. Personen i mitten har hand om bollen, och det är den som avgör om hen bollen kastas till ska fånga eller inte fånga. Säger man att man inte får fånga bollen gäller det att ducka eller låta den segla förbi, vilket är väldigt svårt eftersom man ofta fångar den av ren instinkt. Säger personen fånga är det däremot bäst att få tag i bollen så fort som möjligt. Den som inte följer instruktionerna åker ut, tills det till slut bara är en person kvar i ringen – den värdiga vinnaren.

Ringkastning med självlysande ringar

Detta är en lek som passar alla åldrar, men är kanske speciellt rolig för de vuxna när barnen har gått och lagt sig, perfekt för den som är på campingsemester med sina kompisar. Självlysande ringar, så kallade “glow in the dark rings” går att köpa både i leksaksaffärer och i kalasbutiker, och de är inte särskilt dyra. Det här kan göras till ett dryckesspel, eller som en vanlig ringkastning, där man sätter ut glas med en ring runt på gräsmattan, som man sedan ska träffa.