Vattenaktiviteter du kan göra när du campar

Vattenaktiviteter du kan göra när du campar

Vattenaktiviteter du kan göra när du campar

by 03/26/2018

Att hoppas på strålande väder varje dag under semestern är nästan lite för vågat för att ens prova. Det kommer alltid att finnas dagar där det enda man kan göra är att krypa upp i sovsäcken i tältet eller lägga sig i husvagnen med en bra bok eller med lite spel på Betfair i mobilen medan man väntar på att molnen ska dra undan och temperaturen ska hoppa upp till sommar-nivåer igen. Men även om det regnar kan man ha kul med olika vattenaktiviteter, så länge det inte är kallt i luften. Om du har fått slut på idéer om vad du kan göra för att underhålla dig själv och familjen kommer lite tips här.

Prova på kanot

Ofta ligger campingar nära vatten i någon form, kanske en insjö, kanske havet eller kanske vid något större vattendrag. I många fall finns det möjlighet att dra nytta av detta genom att hyra båtar, kajaker eller kanoter för ett lägre pris, och det är ett perfekt sätt att kombinera lek med träning. För dig som känner att du inte har tid att träna på semestern är det här ett bra sätt att hålla igång i alla fall några timmar åt gången, och man kan komma långt ut i vattnet på bara några minuters paddling. En annan fördel är att man kan lära barnen, om de är med, lite samarbete, eftersom man måste kunna jobba tillsammans för att undvika att kantra båten.

Kör några rundor volleyboll

Det här är en aktivitet som fungerar både på land och i vatten, se bara till att ha med dig två olika bollar till campingen, så är du förberedd för alla väder. Att spela ett par rundor volleyboll eller kanske lite vattenpolo är ett roligt sätt att få fart på semestern, och om ni är många som deltar kan man enkelt skapa lag och köra kortare turneringar mot varandra.

Dra till med en klassiker

Finns det något bättre än ett riktigt klassisk vattenkrig? Det är bara att ta vad man har med sig, en hink, en tom vattenflaska eller kanske en vattenpistol, och dra igång. Kör alla mot alla, eller kör lagvis, det spelar ingen roll. En stekhet dag är detta ett perfekt sätt att hålla sig lite sval även om du inte vill hoppa i vattnet, och sen är det ju alltid kul att få in en riktig fullträff på någon som fortfarande har kläderna på.

Upptäck världen under vattenytan

Man kan köpa billig utrustning till att snorkla i nästan alla leksaksaffärer, och om man har missat att plocka med sig något kan man alltid kolla med campingen om de har någon extra utrustning i förrådet. Det här går förstås bara att göra om det finns vatten i närheten, men om man har den möjligheten borde man definitivt prova på att upptäcka världen under vattenytan. Det behöver inte ens komma något särskilt exotiskt djur för att det ska vara kul att snorkla, ibland räcker det med själva känslan att vara lite avskuren från världen, utan att höra allt stoj och stim från campingens andra gäster.