Bästa tipsen för att campa på sommaren

Bästa tipsen för att campa på sommaren

Bästa tipsen för att campa på sommaren

by 05/26/2018

Sommaren är snart här, och med den kommer en av de bästa camping-perioderna på året. Vi älskar att hänga i en tillfälligt upphängd hängmatta, att lata oss vid en sjö, läsa serietidningar, spela på spelautomater online via mobilen och bara ta det lugnt. Om du är en av alla som har planerat att campa under sommaren finns det ett par saker det kan vara bra att tänka på. Vi har såklart samlat allihopa.

Tänk på insekterna

Vare sig du är nere i södra Sverige eller slår upp ditt tält uppe i Norrbotten kommer det att finnas insekter av något slag. Tänk på att ta med dig värmelampor eller ljus som kan attrahera djuren, så att du slipper ha dem på dig. Om du använder ljus, var noga med att alltid släcka dem innan du går och lägger dig. Nu för tiden kan du dock hitta billiga värmelampor på många ställen, som går på miljövänliga batterier.

Sätt upp tältet på smartaste stället

För alla er som campar med husvagn, ni kan skippa det här tipset! Men för alla som gillar att sova i tält – tänk på att aldrig, aldrig, aldrig sätta upp er sovplats där eftermiddagssolen står på. Det är då du kommer få ett tält som påminner om en bastu, vilket till varje pris bör undvikas. Håll lite koll på vart skuggorna ligger under dagen, och planera din uppställningsplats väl, så slipper du dö av värmeslag när det blir dags att sova.

Undvik att bo nära vatten

Förutom alla de insekter som redan finns i luften kommer de som hänger vid vattnet bli ännu ett irritationsmoment för dig som campar. Det kan kännas väldigt lockande att satsa på en campingplats som ligger precis vid vattnet, men det kan medföra mer problem än fördelar. Vi säger inte att du helt behöver fly från sjön/havet/ån, men tänk på att bo på lite längre gångavstånd.

Ha alltid alternativ för kylning

Det här gäller även om du har en husvagn med inbyggd frys eller kyl. Ta alltid med er minst en extra kylväska till campingturen, eftersom du kommer behöva mer kall mat och dryck än du troligtvis får plats med i det inbyggda utrymmet. Det här gäller självklart också dig som tältar, då kommer du att behöva minst en, kanske två. Tänk på att det kan vara värt att köpa en av de lite dyrare modellerna, eftersom de håller kylan bättre. Läs på lite online för att se vad andra campare tyckt om de olika kylväskorna, så du inte behöver köpa grisen i säcken.

Klä dig smart

Även om du undviker dem som pesten resten av året är det alltid en bra idé att ta med dig en keps eller solhatt när du åker på semester. Inte bara som solskydd, men också som perfekt tupplurs-skydd! Tänk också på att anpassa dina kläder utefter de aktiviteter du kommer ägna dig åt, glöm inte att dessutom köra ordentligt med solskydd – både för ansikte och kropp – och ha lite mer täckande kläder med dig ifall du ändå skulle råka bränna dig. Tänk på att det lätt kan bli lite stickigt och obekvämt med tajta kläder när du är ute på camping, så ta hellre lite luftigare plagg, gärna i naturmaterial som andas, så att du inte förgås i värmen. Linne är ett bra exempel på sådana material.