De bästa apparna för campinglivet

De bästa apparna för campinglivet

De bästa apparna för campinglivet

by 02/09/2018

För dig som älskar att campa och spendera tid ute i naturen finns det många olika appar att ta del av. Att lämna mobilen hemma är inget krav ens om man ska ut i vildmarken, eftersom det finns så många portabla laddare att packa, och så många bra appar att utnyttja när man är iväg. Man kan göra allt som man brukar sköta via datorn från mobilen, vare sig det handlar om att se efter sitt banksaldo, utnyttja en för att komma igång med sitt onlinespelande, eller ta reda på vart närmaste rastplats finns. Det krävs dock att man har lite koll på vilka appar man ska sikta in sig på när det kommer till camping. Vi har listat några av våra absoluta favoriter, både svenska och engelska.

Camping Denmark och NorCamp

Vi börjar med appar som är designade att ge bästa campingupplevelsen i våra skandinaviska grannländer. Dessa appar är utformade efter samma princip: att lista och ranka de campingplatser som finns runt om i respektive land. Om du är ute efter bra camping i Danmark kan du använda Camping Denmark utan att behöva ladda ner någon ytterligare app, häri hittar du allt från kontaktinformation och öppettider för campingplatserna till namn på ägare och Route map, alltså en karta direkt till campingen. NorCamp är skapat av campingägare över hela Norge och visar alla tillgängliga campingplatser – även de som annars är lite undangömda från nya Norge-besökare.

Camping Sweden

Den som är hemmakär och föredrar semester i Sverige borde börja med att ladda ner Camping Sverige, som är skapad utefter samma mall som Camping Denmark. Här kan man snabbt och enkelt hitta tillgängliga campingplatser, och planera sin resrutt ifall man har tänkt åka runt till olika delar av landet, och därför behöver flera olika campingplatser. Appen utgår från din position, som bestäms via din telefons GPS, och därefter visar den aktuella campingplatser i din närhet. En klockren nedladdning för dig som planerar semestern, alltså.

Flashlight

Det här är en ganska basic app, som ändå kanske glöms bort. Det är inte alltid det finns en inbyggd ficklampa i mobilen, och det kan vara svårt att hitta en som fungerar bra. Flashlight gör jobbet utan några krusiduller, och utan att ta upp alltför mycket plats på ditt mobilminne. Genom denna kan du spara pengar på att skippa ficklampe-köp, och istället använda mobilen.

MyNature Animal Tracks

Det här är en särskilt spännande app för alla som beger sig ut i skog och mark med barn. Den här appen kan identifiera och informera om alla de djurspår som hittas i skogen, och är ett bra sätt att låta barnen lära sig mer om sin omvärld, utan att bli överrösta med information. Det finns massor av fina bilder att ta del av på både djur och natur i denna app.

SMHI Väder

Det här är en klassiker för svenska semesterfirare, men det är aldrig fel att påminna om att ha minst en väderapp på telefonen. Det här kan spara mycket tårar och bråk genom att ge dig uppdaterade väderlekar, vilket gör att man lättare kan planera sina campingdagar. En klar fördel med denna app är såklart att den är helt på svenska, och har detaljinformation om de flesta städer och samhällen i Sverige, särskilt bra för dig som campar på en mindre ort och inte vill basera din väderprognos på en större stad i närheten.