Så får du bäst användning av din smartphone under en campingsemester

Så får du bäst användning av din smartphone under en campingsemester

Så får du bäst användning av din smartphone under en campingsemester

by 07/17/2020

Ska du ut och campa och funderar på hur du kan göra det mesta möjliga av ditt stundande äventyr? Kanske har du t ex ramlat över en Mobilautomaten bonuskod och vill passa på att testa ett onlinespel under semestern, eller prova några nya spännande appar? Oavsett vilket, hittar du faktiskt många av svaren i din smartphone. Camping och smartphones kan vid första tanken tyckas vara en dålig kombination, i synnerhet med tanke på hur pass beroende de flesta är av sina mobiltelefoner idag. På en campingsemester ska man ju se till att njuta av naturen och utforska de platser man slår läger på – inte sitta med näsan begravd i en skärm. Men tro det eller ej – din smartphone kan faktiskt hjälpa dig att få ut mer av din resa genom att bistå med en hel del användbara funktioner. Låt oss kika närmare på det!

Praktiska appar och smarta funktioner

Det är inte för intet som smartphones kallas för just smartphones – de är ju som bekant fulla av fiffiga funktioner och massor av roliga saker att fördriva tiden med. Här följer fem riktigt bra tips på hur du med hjälp av din smartphone kan förbättra och förhöja din campingupplevelse:

På vägen

Det var förvisso ingen näsa i skärmen som gällde, men under färden till själva campingplatsen kan det ändå vara skönt att slå ihjäl några timmar med att slösurfa lite. Scrolla igenom nyheter, titta på roliga klipp eller slå personrekord i dina favoritspel. 

Information om resmålet

Med hjälp av din smartphone kan du söka fram massor av bra och användbar information om den destination du ska till. Genom en enkel sökning på nätet kan du få tips om sevärdheter, utflyktsmål, bra matställen och sådant man absolut inte får missa – komplett med vägbeskrivningar, kontaktuppgifter och allt annat nödvändigt.

Semesterläsning

En riktigt bra bok – eller flera – är ett måste på semestern, inte minst när man campar. Med en smartphone slipper du dock släpa med dig böcker som är både tunga och tar plats – men ändå få tillgång till ett helt bibliotek av härlig semesterlitteratur. Ladda ned en ljudboksapp och välj mellan att lyssna på din favoritbok, eller läsa den direkt i telefonen. 

Koll på vädret

Fint väder är förstås en fördel när man campar, liksom varma härliga badtemperaturer. Med hjälp av detaljerade och träffsäkra väderappar kan du hålla full koll på både solchanser och temperaturer där just du ska campa – och packa antingen badkläder och solglasögon, eller styra om rutten till en annan plats om vädret ser ut att bli dåligt.

Ljuva toner

Vad är väl en campingtripp utan musik? I en smartphone finns mängder av appar att ladda ned för musik, med alltifrån radio till gamla klassiker och de senaste låtarna att lyssna på. Ta med till stranden, på utflykten eller ha härlig bakgrundsmusik till grillmiddagen. Det blir både mysigt, trevligt och ger en bra stämning. 

Ytterligare användningsområden

Förutom kartor, väderappar, musik och böcker finns det förstås en hel del annat att använda sin smartphone till om man campar.

För regniga dagar finns t ex mängder med roliga spel att ladda ned, eller appar för att streama film och serier. Icke att förglömma är såklart alla sociala medier också. Med hjälp av dem kan du dela med dig av inspirerande bilder och filmer från din resa, och interagera med vänner och bekanta som kanske har några bra camping- eller destinationstips att dela med sig av. 

Related Uncategorized Articles

Similar Posts From Uncategorized Category